Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εβρίτικη Ζυγιά

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
10 Απριλίου
Ώρα:
8:00 μμ - 11:30 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ιστότοπος:
https://www.facebook.com/events/608739836925228

Διοργανωτής

Plissken
Ιστότοπος:
https://www.facebook.com/plisskenfestival/

Χώρος Διεξαγωγής

Fuzz Club
PIREOS 209 KAI PATRIARXOU IOAKIM 1
Athens, Greece
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
21 0345 0817
Ιστότοπος:
fuzzclub.gr
ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ  Κυριακή 10 Απριλίου 2022
Η Εβρίτικη Ζυγιά, ένα παραδοσιακό ορχηστρικό σχήμα με πάθος για τη διάσωση και την ανάδειξη μουσικών θησαυρών, θα παρουσιάσεει live για πρώτη φορά το άλμπουμ «Ορμένιον» και υπόσχεται μία εκρηκτική βραδιά μέσα από τη μαγεία της θρακιώτικης μουσικής  στο Fuzz Club.
«The result is a series of Thunderous bagpipe and synth workouts, surging along on rhythms that were always already devoted to all night revels, trance and altered states.»
Wire magazine
«The combination of gaïda, kaval, lyra and davul is brilliant, and these musicians are really on top of their game. This is a fascinating and exciting excursion into a little-known musical tradition now undergoing a renaissance.»
Songlines
Η  ξεχωριστή μπάντα Εβρίτικη Ζυγιά επιστρέφει στους συναυλιακούς χώρους, μετά από καιρό, για ένα συναρπαστικό live γεμάτο ενέργεια που θα μας προσφέρει την ευκαιρία να ζήσουμε την απόλυτη ψυχεδελική εμπειρία. Ένα live που αναμφίβολα θα παρασύρει και θα ξεσηκώσει το κοινό, αφού η Εβρίτικη Ζυγιά κατορθώνει, με ένα πολύ ιδιαίτερο προσωπικό ήχο και ύφος, να δημιουργεί μία εντελώς πρωτότυπη εκστατική μουσική.
Το παραδοσιακό σχήμα Εβρίτικη Ζυγιά ξεκίνησε το 2007 παίζοντας σε γλέντια και γιορτές της περιοχής με σκοπό τη διάσωση και την εξέλιξη της θρακικής μουσικής παράδοσης. Αποτελείται από όργανα αρχέγονα βαθιά ριζωμένα στην παράδοση και τη ζωή των ανθρώπων της Θράκης. Η γκάιντα, η θρακιώτικη λύρα, το καβάλι, το νταούλι.
Ο σεβασμός στο ύφος και το ηχόχρωμα που παρέδωσαν οι παλαιότερες γενιές μουσικών παντρεύεται με την ανάγκη για συνεχή δημιουργία και σύγχρονες ενορχηστρώσεις, γεννώντας το αμάλγαμα που προσδιορίζει με ακρίβεια το μουσικό ύφος του συγκροτήματος.
Σε συνεργασία με την Teranga Beat, η εξέλιξη του παραδοσιακού τους ήχου προχώρησε ένα βήμα παραπάνω μέσω διαφορετικών ενορχηστρώσεων από εκείνες στα παραδοσιακά γλέντια. Προσθέτοντας το ηλεκτρονικό όργανο CRB-Diamond 800 και το Moog, δημιουργήθηκε ένας fusion ήχος με μοναδική ταυτότητα, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την ψυχεδέλεια της θρακικής μουσικής. Δίνοντας βάση στις δυναμικές των μουσικών οργάνων και αφήνοντας μεγαλύτερο χώρο στους μουσικούς για αυτοσχεδιασμούς και δημιουργία δικών τους συνθέσεων, γεννήθηκαν τα νέα κομμάτια που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην ηχογράφηση του Ορμένιον.
Ο δίσκος ηχογραφήθηκε ζωντανά στο στούντιο, σε αναλογικό 24κάναλο μπομπινόφωνο Otari MX80, στις 18 και 19 Μαΐου 2019. Αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να αποτυπωθούν στο δίσκο η ενέργεια και η δύναμη που χαρακτηρίζουν το συγκρότημα στις ζωντανές του εμφανίσεις.
Εισιτήρια:
9€ – Περιορισμένη προπώληση
11€ – Προπώληση
14€ – Γενική είσοδος
Δίκτυο Προπώλησης:
Online: www.viva.gr/tickets/music/evritiki-zygia/
Τηλεφωνικά: 11876
Σημεία Προπώλησης:
Reload / Καταστήματα Wind / Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία
Yoleni’s Greek Gastronomy Center (Σόλωνος 9)
Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στο χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00)
Covid free event:
* Απόδειξη εμβολιασμού κατά του COVID-19
*Απόδειξη ανάρρωσης από COVID-19 εντός των τελευταίων 6 μηνών
Χώρος:
Fuzz Live Music Club
Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1
Ταύρος, 177 78
Τηλ: 210 345 0817
www.fuzzclub.gr