Οι Afformance «ανοίγουν» τη συναυλία των Slowdive

Μία από τις καλύτερες και μη κατατάξιμες μπάντες του ευρύτερου post-rock χώρου, οι Afformance, θα ανοίξουν τη συναυλία των Slowdive το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στο Fuzz.

Οι Afformance σχηματίστηκαν το 2005 και την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους, “A Glimpse to the Days that Pass”, σε 500 αντίτυπα (με τις συσκευασίες ζωγραφισμένες στο χέρι) τα οποία σύντομα εξαντλήθηκαν, βοηθώντας τους να ξεκινήσουν να χτίζουν ένα διαρκώς αυξανόμενο σε πλήθος κοινό.

Το 2013 κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος “Affection” (συλλογή με ακυκλοφόρητα και νέα remix), τον Ιούνιο του 2015 μας έδωσαν το “Through Walls” (αμφότερα μέσω της Catch The Soap Productions), ενώ νέες δισκογραφικές εκπλήξεις είναι ήδη προ των πυλών.
Ιδιαίτερα ενεργοί συναυλιακά, έχουν περιοδεύσει αρκετές φορές σε ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό, έχοντας κατά καιρούς μοιραστεί τη σκηνή με εμβληματικά ονόματα του χώρου, όπως οι Maybeshewill, Grails, iLikeTrains, Maserati, Toundra, Kokomo, Dorena, Labirinto, Syndrome, The Mantra Above The Spotless Melt Moon και Dear Serotonin, ενώ έχουν συμμετάσχει σε φεστιβάλ ορόσημα όπως το Dunk! Festival στο Βέλγιο και τα εγχώρια Plissken και Defcon Fest.
Ο ήχος των Afformance έχει κατά καιρούς χαρακτηριστεί ως “post rock”, μουσικός όρος που δεν μπορεί να χωρέσει τη πολυσυλλεκτικότητα των επιρροών τους που πηγάζουν τόσο από τον rock όσο και από τον ηλεκτρονικό και pop χώρο, συντελώντας σε μία πολυποίκιλη μουσική έκφραση που συμπεριλαμβάνει από ambient ηχοτόπια, μέχρι υμνικές συναισθηματικές εκρήξεις. Οι ίδιοι, πάντα ανήσυχοι καλλιτεχνικά, αλλά και τολμηροί εκφραστικά, δεν διστάζουν επί σκηνής, να διασκευάσουν ακόμη και το ίδιο τους το υλικό.

No Replies to "Οι Afformance «ανοίγουν» τη συναυλία των Slowdive"